Trafikalt Grunnkurs i Bergen

TRAFIKALT GRUNNKURS

Alle elever må gjennomføre et trafikalt grunnkurs før en kan starte å kjøre, både ved skole og privat. Kurset er på 4 eller 5 samlinger. Dette skjer ofte på kveldstid, men i skoleferien har vi vanligvis kurs på dagtid. Gjennomføres kurset i den lyse årstid, 4 samlinger, utsettes mørkekjøringen til høsten. Den må da tas senest 31 januar.

Har du fylt 25 år slipper du store deler av kurset. Da gjennomføres kun førstehjelp og mørkekjøring. Du kan starte kjøring før dette blir gjennomført.

Neste TGK starter 21 januar, ferdig uken etter.

Mørkekjøring i Bergen

Mørkekjøring koster hos oss 1400 kr inkludert gebyr for baneleie. Kurset varer ca 4 timer en kveld. Vi har mandag som kursdag på City.

Personer over 25 år trenger ikke trafikalt grunnkurs før øvingskjøring starter. De må ta en samling med førstehjelp og en med mørkekjøring minst 3 dager før oppkjøring. Tas førerprøven i den lyse årstid er kravet at mørkekjøring må gjennomføres før 1 februar påfølgende år for ikke å miste førerretten.

De som fullfører trafikalt grunnkurs i den lyse årstid får et kursbevis gyldig til 31 januar. Hvis ikke mørkekjøring tas før dette mister en førerretten. Ved avlagt kurs får en denne tilbake. Dette vil si at en taper retten til å øvelseskjøre både ved trafikkskole og privat fra 1. februar til nytt bevis er mottatt.

Kurs hver mandag, kontakt oss for å være med!

Førstehjelpskurs i Bergen

Alle elever må ta et 4-timers kurs i førstehjelp før førerprøven.

De fleste tar dette som en del av det trafikale grunnkurset. De over 25 som ikke trenger trafikalt grunnkurs tar dette som et separat kurs. Disse kan starte øvingskjøring før kurset er tatt. Vi gjennomfører våre kurs i samarbeid med Trafikksikkerhetshallen på Lyngbø.

Kurset koster 750 kr.

Neste kurs er i begynnelsen av november.

Teorikurs i Bergen

Teorikurset er ikke obligatorisk, men anbefales på det sterkeste. Spesielt viktig for de med lese-/skrivevansker, språkproblemer eller konsentrasjonsvansker. Undersøkelser har vist at kurselever i snitt bruker 4 timer mindre på opplæringen, samt at de raskerer består teoriprøven, god totaløkonomi altså!

Kurset er på 5 samlinger og koster 1700 kr, inkludert arbeidsbok.

Alternativt kan du ta et nettbasert kurs, det koster 490 kr. ANBEFALES!

City-Trafikkskole i Bergen.

Kontakt oss

Lokalt i Bergen sentrum

City Trafikkskole As, Lungegårdskaien 26, 5015 Bergen Telefon: 934 49 105 E-post: post@city-trafikkskole.no

Våre trafikklærere

Frode Flataker
Frode FlatakerDaglig leder / Kjørelærer
Bil: BMW
Kontakt: 92 88 42 69
Frank Algrøy
Frank AlgrøyKjørelærer klasse B
Bil: Mercedes
Kontakt: 92 05 40 19
Kjetil midthun
Kjetil midthunKjørelærer klasse B
Bil: BMW
Kontakt: 47 96 37 57
Synne Smedvik
Synne SmedvikKjørelærer klasse B
Bil: Ford
Kontakt: 95 73 98 04
Ole-Inge Næss
Ole-Inge NæssKjørelærer klasse B
Bil: BMW
Kontakt: 92 49 42 21